En nyckelpiga hade mer än gärna fått sitta på min nästipp nu!

Idag gick jag upp tidigt! 7:55 för att vara exakt. Jag verken jobbar, eller har tandläkarbesök eller något annan. Det bara blev så och sen kunde jag ju självklart inte somna om. Just nu sitter jag här i köket och önskar att det var sommar. Tyvärr visar termometern 7,7 minusgrader här i Växjö och det snöar.
Nu ska jag snart börja laga mat. Min fining kommer klockan 10 och jag har lovat honom pannkaksfrukost.
Bye!

Fint!


Utmaning

En utmaning till mej själv, som jag skriver in här just för att jag inte ska kunna bryta den. Jag ska klara mej utan godis över huvud taget i en månad! Det får bli frukt och grönt istället. Det ska la gå. Nu äter jag ju ändå det bara en gång i veckan (men ack så gott det är den dagen)
Kommer det gå tro? Vi får väl se ;)

 

kläderna har inte kommit bort från golvet än... nej... >.<

Photobooth

Jag tänkte att jag idag skulle rensa igenom hela min garderob. Slänga gammalt som jag inte använder så man kan fylla på med nytt.. hehe. Sagt och gjort. Nu ligger allt på golvet i mitt rum. Rensat. Nu ska det bara in i garderoben igen.... det får nog bli en nattlig sysselsättning för jag fastnade vid photobooth :P Är jag inte vacker så säg.

Fonts

Något man kan sysselsätta sej med om man inte har något bättre för sej är att ladda ner snygga fonts som man sen kan sitta och va kreativ med. Något som man gör alltför sällan egentligen. Det finns så grymt mycket snyggt!
Har just kikat igenom varenda font HÄR och hittat ovanstående. Känner för att göra en ny header eller något liknande med någon av dom, men har fått så mycket beröm för den som jag redan har så den får nog hänga med ett tag till.

Lisas möte med det "okända"

Kan ni tänka er alla tyskar som hade dödat för att byta plats med mej. Som hade sprungit omkring i hagarna som myror och samlat älgbajs och gråtit av lycka. Jag är en lucky bastard minsann! Oja! Ty jag har klappat älg!

La noyée

Tjohej!
Min blogg är verkligen allt annant än latjo nu. Hatar detta vädret. Det drar ner humöret och framför allt kreativiteten. De närmaste dagarna ska spenderas på en älgfarm. Japp, du läste rätt.
Nu ska jag fortsätta packa. Bye!

 

Åh juste. Glad alla -dag :)

Jobb

Idag står jobb på schemat. Har kvällsturen så börjar inte förens vid 4. Skönt, samtidigt som jag önskade att det var den tiden som jag slutade istället. Funderar på om jag ska göra mej några pannkakor och lägga mej i sängen och kolla på film fram tills bussen går vid 2. (Vet det suger att jag måste åka hemmifrån två timmar innan jag börjar men vad gör man)
Nyckeln är en del av mej nu känns det som. Näst nästa söndag firar vi två månader tillsammans. Det känns kanon!
Hade nice gott folk!

Saknad

ritad i Photoshop cs4, med Wacom bamboo a6

 

Ni känner troligen igen känslan. Som att något gnager på revbenen. Rastlöshet och frustration. Det jag försöker förklara är saknaden man kan känna efter en annan person. Själv har jag kännt den i flera dagar. Det krävs bara någon timme för den att uppstå efter att han har lämnat mej. Man kan va omringad av människor men ändå känna den där känslan. Klart den avtar, men den finns ändå kvar där.
Man känner sej på sätt och vis handikappad av att ha den man är kär i 13 mil bort. Varje gång jag har honom nära brukar jag försöka måla upp minnet av stunden för att kunna plocka fram det när jag sedan måste sova själv i min stora 1.20 säng.

Yes, please!


Bild från sommaren 2008

 

De senaste dagarna har jag varit lite anti mat. Inte för att jag går på någon slags diet eller nått, nej det klarar storbloggarna så bra själva. Personligen resonerar jag att man ska hålla en sund kost och träna om man vill gå ner i vikt. Jag blir helt enkelt inte hungrig och när jag äter mår jag illa istället. Jävligt jobbigt men det går nog över.
Något som jag däremot sucktar efter är jordgubbar. Finns ju i affären men de är ju garanterat vattniga, smaklösa och fulla av bekämpningsmedel, eftersom dom är importerade. Sommar, choklad & jordgubbar skulle verkligen inte sitta fel nu!

3. Min dag

12:00 Min dag började vid 11:30 då jag vaknade och satte mej med datorn. Det är lika bra att börja vid 12 slaget tänkte jag och tryckte av ett foto då. Solen lös starkt och jag planerade en cykeltur till affären. Jag var så otroligt sugen på grapefrukt ser ni. Väldigt tajmat så kom då ett sms från posten som ville att jag skulle hämta ett paket. Inget jag hade något emot så så fick det bli.
13:00 Efter att ha hoppat i kläderna och ätit frukost så begav jag kosan mot affären och mitt paket. Klockan 1 var jag i full färd med att packa upp detta packet som bestod av konstgrejer. Blev dock lite missnöjd med Artistica eftersom det tog en himla tid för dom att skicka min leverans och den ena penslen hårade av sej. Det vill säga, var oanvändbar... greaat... not.

 

14:00 Dont worry be happy. Trots att jag bestämde mej för att börja rita med pennorna senare så var jag ju bara tvungen att prova dom lite. Köpte fem nya, men kom direkt på att jag redan hade två av dom. Attans. Det var kul i alla fall, även om det var år och dar sen jag målade med promarkers... vet inte ens om jag vågar visa resultatet xD
15:00 Vid denna tidpunkt satt jag fortfarande vid ritblocket. Man fastnar :P

 

16:00 Avslutar detta inlägg på mej med en muffin. Jag bakade nämligen fullt a muffins. Det fick bli en crapy photobooth bild, eftersom båda mina kameror hade slut på batteri. Typiskt va. Just därför avslutar jag min dag vid denna tidpunkt..... nu är det kväll, och jag ska till mormor.

"To die by your side is just a heavenly way to die"

Har ritat och strecklyssnat på 500 days of summer soundtracket, men efter ett tag gick jag över till The smiths. Wonderfull!!

 

 

"And if a double-decker bus
Crashes into us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well the pleasure, the privilege is mine"

Onsdags"morron"

Jag smusslar in ett litet inlägg såhär vid middagstid. Faktum är att jag fortfarande ligger i sängen, men det är strålande sol ute så tänkte ta cykeln och cykla till affären.

 

Fotot över är ett av mina favoritfoton. I 3:an på gymnasiet så scannade jag in massvis med gamla negativ. Detta är min kära mormor i unga dar. Ingenting slår analogt foto. Jag ärvde massvis av analoga kameror efter morfar. Tyvärr kostar det skjortan att framkalla filmen. Älskar ditaljerna i fotot. Speciellt klädlinan!

Bläck

Jag har varit lite frånvarande de senaste dagarna. Förra tisdagen satt jag och ritade lite. Lite kul att det blev lite likt min mamma i unga dagar, eftersom hon fyllde år den dagen. Ritad med bläck. Men det syns nog :)

all alone

 

Jag har bara varit ensam några enstaka timmar, och börjar redan längta efter att folket ska komma hem. Innan uppskattade jag att vara själv. Det gör jag då verkligen inte på samma sätt längre. Ska laga något gott till magen, sen ska jag nog sätta mej och titta på gamla barnprogram. Hehe, jag älskar nostalgi!

 

Bilden är tagen på Berlins Zoo. Tycker egentligen inte att man ska ha djur i fångelskap, men detta zoo't är kännt för att ta väldigt bra hand om sina djur. Dock såg just han på bilden lite "all by him self" ut.
Och på tal om "All by my self" eller ska man kanske säga "Obamas elf" så måste ni checka in DENNA xD

Är det typiskt eller är det typiskt

Tänkte idag på morgonen, när jag fortfarande låg och vred mej i sängen att jag skulle ta cykeln ner till stan idag. Perfekt. Gatorna är ju ganska rena från snö, och har varit det i någon vecka nu och det ska bli himla skönt att ta en premiärrunda på min finfina blåa skeppshult som jag fick av Papi förra året. När jag kommer upp från sängen och ner i köket så ser jag till min fasa att det ligger ett tjockt lager med snö på garageuppfarten. Självklart!
Jag brukar uppskatta snön. Det brukar vara jag som är den där som säger emot när någon kritiserar den och säger "Nej, men snö är fint!" men nu har den banne mej gått för långt! Nu ska den banne mej bort!

2. Min första kärlek

 

Jag stötte på min första, riktiga kärlek ganska sent antar jag. Det var sommaren 2010 som jag mötte en gitarrspelande skåning vid namn Jocke som jag blev förälskad i. Det var under folkfesten Karl Oskar här i Växjö då vi av en slump stötte på varann på storgatan. Han bor i Hultsfred vilket gör ett och annat lite komplicerat, men det gör inget. Hade inte velat ha det på nått annat sätt.
Vi har varit tillsammans i 5 månader på lördag, och jag är så kär!

Ravioli <3

 

Nu ska jag ta mej en tidig lunch/brunch och koka mej lite ravioli. Det är så otroligt jätte gott tycker jag. Måste nästan prova att göra det själv någon gång, men det är väl troligen på tok för svårt... Sen blir det en tur ut till universitetet. Idag är det en föreläsning om färglära. Inte alls det som jag gick i genom i tre år på gymnasiet nejnej, men jag kommer säkert lära mej en och annan ny grej. Jag längtar så tills vi kommer igång med det digitala skapandet!
Jag är frustrerad btw. Jag är en godisgris, ja men nu är det så att jag och Jocke kommit överrens om att inte äta godis förrens på lördagar. Om man gör det får man böta 100:-. I förrgår fyllde min mamma år och vi har fullsmockat med gosaker i huset. Attans!!

 

Nån mer än jag som har godisförbud? Vad gör ni för att stilla sockersuget?


1. Presentera mig själv

 

Vi börjar direkt med punkt nummer 1. Kan kanske vara intressant att veta vad jag är för någon.

 

Namn: Lisa
Födelsedatum: 1 augusti 1991
Bosatt: I lilla Växjö, Småland
Sysselsättning: Gick ut estetiska programmet med inriktning bild & form i våras. Är timanställd på ett ålderdomshem, och pluggar Digital illustration på universitetet. När jag inte jobbar eller målar på någon ny tavla så brukar jag vara med fina människor, resa eller vara hos Jocke i Hultsfred.
Älskar: Anhöriga, min fina pojkvän Jocke, oreokakor, lukten av nytvättat, resa, måla, teckna & vara kreativ, sovmorrnar, fikor & mycket mer!
Hatar: Spindlar! Har haft fobi för det sen barnsben. Hatar inte så mycket annars, så får återkomma om mer.
Intressen: Jag har provat på det mesta inom kategorin konst, men allt går i perioder. Just nu har jag snöat in mej på måleri med akryl. Det kommer nog ta ett bra tag innan jag tröttnar på det.
Och det var väl det mest grundläggande om mej :)

Lista

Hittade en finurlig liten lista som jag tänkte att jag skulle ta upp här i bloggen. Jag kanske inte tar en varje dag riktigt, men lite då och då när jag känner för det. Vi får se hur lång tid det tar ;)
(Tog mej friheten att korta ner listan med 10 ointressanta punkter ;)

  1. Presentera mig själv
  2. Min första kärlek
  3. Min dag
  4. Bloggfavoriter
  5. 10 saker du inte vet om mig
  6. Vänner
  7. Ett ögonblick
  8. Min tro
  9. Mina drömmar
  10. Mitt favoritminne
  11. Min favoritfödelsedag
  12. Den här månaden
  13. Ett annat ögonblick
  14. Det här upprör mig
  15. Det här får mig att må bättre
  16. Det här får mig att gråta
  17. En första
  18. Mina rädslor
  19. Min favoritplats
  20. Det här saknar jag
  21. Mina ambitioner
  22. Ett sista ögonblick

Skrivbord

 

Något som borde prioriteras i min värld är att rensa upp på skrivbordet på min dator. Egentligen borde jag rensa bland alla mina gamla bilder. Organisera upp i mappar, slänga m.m. Det tar bara så otroligt lång tid. Har bilder från 6 år tillbaka som jag ska gå igenom. Bäst att börja då kanske ;)

 

På tal om något helt annat så kunde jag såklart inte hålla fingrarna i styr, så nu är ett stort paket med massa spännande konstprylar påväg hem till mej. Längtar :D

RSS 2.0